آسیه عبدالله سیاستمداری اتوکشیده نیست. وی به آرامیو عامدانه چنان به کرمانجی سخن میگوید که گویی مطالب خود را چندین بار تکرار میکند. اما علیرغم ظاهر محتاط و دقیقش او یکی از انقلابیترین و تأثیرگذارترین انقلابیون در جهان است. در جریان هرج و مرج جنگ داخلی سوریه، کوردها فرصتی بدست …
توضیحات بیشتر »به شی فارسی
نادیا مراد: جایزه صلح نوبل معنای واقعی شجاعت را به من آموخت/ کران نازی/ت:مسعود جواهری
کران نازی (Kiran Nazish) روزنامهنگار و استاد سابق دانشگاه در حال حاضر مدیر شبکه حمایت جهانی از روزنامهنگاران زن میباشد. حضار در سکوت نشسته بودند. نادیا مراد سخنانش را در کار سنتر در دانشگاه هاروارد تمام کرده بود. وقتی نادیا داشت با بینندهای حرف میزد اتاق کاملا پر بود. یک …
توضیحات بیشتر »کوردها و عراق (از آغاز تا امروز)/آرمان اکبری
حملهی صدام حسین به کویت در سال ۱۹۹۰ و فعل و انفعالات ناشی از آن در عرصهی سیاست بینالملل آغاز دوران جدیدی برای کوردها در عراق و تأسیس حکومت نیمه مستقل کوردی در آن کشور بود که امروز پس از گذشت نزدیک به سه دهه از عمرش سیاستمداران آن در …
توضیحات بیشتر »چه کسی میتواند مار را نجات بدهد؟ نقدی بر فیلم «امید» (یلماز گونی، ۱۹۷۰)/بهمن خالدی
امید روایتی است از روزگار یک کالسکهچی به نام جبار که به سختی شکم خانواده خودش را سیر میکند. این فیلم از سینمای نئورئالیستی است و به سیاق فیلم دزدان دوچرخه (ویتوریو دسیکا، ۱۹۴۸) به واقعیتهای زندگی روزمره قشر فقیر جامعه میپردازد. منتها در امید، پسر جبار نمیتواند دوچرخه را …
توضیحات بیشتر »چرا ترکیه عفرین را هدف گرفته است؟کامران متین و پنار دنج/ت: آرمان اکبری
در بیستم ژانویه ترکیه و شورشیهای مسلمان سوری متحدش حمله ای نظامی را با نام تناقض آمیز «عملیات شاخه زیتون» علیه منطقهی عمدتاً کوردنشین عفرین آغاز کردند [شاخه زیتون نماد صلح است]. علیرغم گستردگی فراوان اما این عملیات پیشرفت بسیار کندی داشته است. گزارشهای مستقل از قربانی شدن غیرنظامیان در …
توضیحات بیشتر »فاحشه حرف نمیزند: نقدی بر فیلم رمه (یلماز گونی، ۱۹۷۸)/بهمن خالدی
«رمه» اعضای قبیلهای در روستایی دور افتاده را تصویر میکند که در طی سفر به شهر، همه چیزشان را میبازند و با موقعیتی آخرالزمانی مواجه میشوند. آنها در بافتار شهر هضم و جذب میشوند. از بین میروند، حبس میشوند، گم میشوند و درونش پنهان میشوند. رمه مسیر حرکت گلهای است …
توضیحات بیشتر »«مرثیهای برای سوژه والا»؛ نقدی بر فیلم مرثیه(۱۹۷۲) اثر یلماز گونی/ بهمن خالدی
«چوپان» (یلماز گونی) در روستایی متروکه و ویران با چند نفر از رفقایش زندگی میکند. هر بار غریبهای وارد آن مکان شود، یا چوپان به خطر بیفتد، صخرهها شروع ریزش میکنند و روال عادی زندگی را برای لحظاتی به حالت تعلیق میآورد. بارش تلی از صخره، پیشتر جان مادرش را …
توضیحات بیشتر »ناممکن را طلب کن(راه به سوی اصالت)/اَندرو فین برگ/ت.از انگلیسی: فرید صابری
توضیح: متن زیر ترجمه فصل آخر کتاب ”هایدگر و مارکوزه؛ فاجعه و رستگاری تاریخ” اثر اَندرو فین برگ است. فین برگ از شاگردان مبتکر مارکوزه است که توانسته پارادایم مارکوزه ایی اندیشه انتقادی را در قیاس با دیگر مدلهای تئوری انتقادی از به ویژه کارهای هابرماس و یا آدرنو برجسته سازد و …
توضیحات بیشتر »نقد به مثابه سوژهزدایی/دیوید کوزنزهوی/ت: کامران احمدی
با درنظر گرفتن نقاط بس گانه ی مقاومت و همچنین خطر همیشه حاضر مقاومت گزینشی، چه چیزی این امکان را برای فوکو فراهم میآورد که مابین خوب و بد و مقاومت معتبر و نامعتبر تمایز بگذارد؟ به منظور بررسی این پرسش اساسی بایست از تحلیل فوکو درباره ی شکل گیری …
توضیحات بیشتر »برنامهى “چريكهى شهو”: بازتوليد ايدئولوژى فرادستان/فریدون محمدینسب
١ تلويزيون هم چنان يگانه رسانهى عصر مدرن است كه به شکلی فراگير مخاطبان را جذب خود مىكند.[۱]تلويزيون از ويژگيهايى برخوردار است كه ديگر رسانهها( يا ابزارهاى) مدرن هم عصرش فاقد آن هستند. يكى از اين ويژگيها اين است كه علىرغم اينكه نگاهها متوجه اين “جعبهى جادويى” است، تماشاگران …
توضیحات بیشتر »